İçeriğe geç
Anasayfa » Zamak Ürünler » Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular

    Zamak Döküm Kaliteli midir?

    “Zamak döküm kaliteli midir?” sorusu bir çok parametreye dayanır. Örnek vermek gerekirse, firmamız Tunç Zamak Döküm, Türkiye’deki en kaliteli hammaddeyi kullanarak metal döküm yapmaktadır. Hurda ürünler kullanılmadan yapılan ürünler her zaman gönül rahatlığıyla ihracatı sağlar ya da iç piyasaya sürülür. Hurda olan hammaddeden üretilen ürünlerde kaplamada kusma, boyamada boya tutmaması vb. hatalar olur. Firmamız hiçbir zaman kalitesini ikinci seviyeye düşürmemektedir.

    Zamak Sağlıklı mıdır?

    %90 Çinko içeren zamak hammaddesi ham haliyle herhangi bir kanserojen madde içermez. Kaplamalarla sağlıksız hale gelebilirken doğru yapılan kaplamalarla en sağlıklı halini alacaktır.

    Kalıbım Yok Nasıl Döküm Yaptırabilirim?

    Firmamız Tunç Zamak Döküm metal dökümler için kalıplarınız olmasa dahi sizlerden gelen teknik resimlerle ya da fotoğraflı tariflerinizle siz hiç yorulmadan kalıplarınızı cnc makinalarda yapmaktayız.

    Zamak Paslanır mı?

    Zamak alaşımının karakteristik özellikleri demir gibi olmadığından mıknatıs tutmaz, suda kaldığında dahi paslanma yapmaz. Nemli ortamlarda çok kalması durumunda oksitlenme yapar ancak paslanma gibi sağlıksız durumlar göstermez.

    Zamak Elektrik İletir mi?

    Çinko, magnezyum, bakır içerin zamak alaşımı elektriği iletmektedir. Elektronik, araba parçaları, makina parçalarında bu sebeple oldukça fazla olarak kullanılmaktadır.

    Zamak mı alüminyum mu pirinç mi?

    Alüminyum dökümler, zamak döküme göre daha hafiftir. Mukavemet olarak zamak, alüminyumdan daha güçlüdür. Yüzey olarak zamak doğru kalıplamalarla daha kalitelidir.

    Pirinç günümüzde çok pahalı bir hammaddedir. Zamak döküm gibi hızlı ve yüksek basınçlarda yapılamaz. Pirinç mum kalıplarında ya da çubuk şeklinde torna tezgahlarında işlenerek yapılmaktadır. Zamak döküm ise yüksek basınçlı metal enjeksiyon makinalarında günde yaklaşık 3000 baskı yapacak şekilde dökülmektedir. 20 gözlü bir kalıpta günlük 3000 adet baskıdan yaklaşık 60000 adet ürün üretilebilmektedir.

    Zamak Kaynak ya da Lehim Tutar mı?

    Zamak metal baskı bittikten sonra yüzey işlem için vibrasyon surface makinalarına girer. Pürüzsüz kaplamaya hazır bir hale geldikten sonra bakır kaplanır.

    Bakır kaplama işleminden sonra zamak ürünler lehim ve kaynak işlemine müsait hale gelmektedir. Kaynak işleminden sonra son kaplama yapılarak kullanıma hazır hale gelir. Bakır kaplanmış zamak ürünler; pirinç, demir, bakır gibi ürünler ile kaynak yapılabilir. Örnek vermek gerekirse kol düğmeleri, rozetler, küpeler kaynaklanmış zamak ürünlerdir.

    Zamak Kırılır mı?

    Metal enjeksiyonlarda en az 25 ton basınçla basılan zamak bir ürün, kalınlığı 1 mm kadar dahi olsa elinizle kıramayacağınız bir mukavemete sahiptir.

    Zamak Döküm Kaç Derecede Dökülür?

    Zamak Döküm üründen ürüne değişirken yaklaşık 420-460 derece aralarında döküm yapılmaktadır.

    Metal Döküm Yapılırken Hangi Unsurlara Göre Fiyat Verilir?

    Metal döküm yapılırken günlük baskı sayısı, gramaj, elektrik ve işçilik maliyetleri, kaplama fiyatları, yüzey işlem süresi gibi parametreler baz alınarak en uygun fiyat verilir.

    Zamak Ürünler Yurtdışına Gider mi?

    Zamak ürünler, orijinal zamak ile basılmış ve kaplamalarında siyanür kullanılmamışsa yurtdışına gitmektedir. Firmamızda böyle sorunları asla yaşamazsınız.

    Zamak Kalıp Yapım Süresi Ne Kadardır?

    Zamak kalıpların çizimleri hazırlanmış ise yaklaşık 7 gün, hazırlanmamışsa 10 gün kadar sürmektedir. Toleransı az olan hassas ürünlerde bu süre 20 günlere çıkmaktadır.

    Zamak Döküm Kilo Fiyatı

    Metal baskılarda fiyat verilirken, hammadde fiyatlarına bağlı kalıyoruz. Her sektörde olduğu gibi zamak dökümde de fiyatlar adet arttıkça düşmektedir. Bunları yaparken en kaliteli hammaddeyi en ucuz, en uygun fiyatlarla sizlerle buluşturuyoruz.